chlebek z zairen
Aktualności,  Przepiśnik MGW

Chlebek Totally Seed 

Czy istnieje chlebek, po którym nie będziesz czuł się przepełniony, wzdęty? Otóż istnieje i jest niesamowicie smaczny i pożywny. Chlebek Totally Seed z ziaren jest najlepszym dowodem na to, że przepyszny, chrupiący, aromatyczny i pełen smaku bochenek nie potrzebuje nawet grama mąki, drożdży czy zakwasu. Oczywiście, taki chleb w niczym nie przypomina ani pieczywa na zakwasie ani drożdżowej bułki, co niewątpliwie stanowi jego wielką zaletę. Chlebek dostarczy porządną dawkę błonnika, a w połączeniu z twarożkiem kozim, malinowym pomidorkiem i rukolą będzie smakował wiosennie

Składniki

  • 400 g mix ziaren (słonecznik, chia, płatki owsiane, siemię lniane, pestki dyni)
  • 2 jajka

Przygotowanie

  1. Miksujemy wszystkie składniki
  2. Wylewamy do formy
  3. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 45-50 minut
  4. Po upieczeniu zostawiamy do wystygnięcia

Jak widzicie przepis jest mega prosty! Nie wymaga od Was dużo pracy ani wyszukanych składników. Zapewniam, że ten chleb będzie gościł na Waszych stołach już zawsze! Nie muszę chyba wspominać, że chlebek jest idealny podczas redukcji.

Wskazówki

Czas przygotowania: 60 minut

Liczba kalorii: 280 kcal

Przepis na krem z marchwi znajdziesz Tutaj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Translate »